Рус купио Нирбургринг

Агенције
Рус купио Нирбургринг

Њемачки медији извештавају да је стаза Нирбургриниг, која је од марта била у власништву групе Capricorn, продата руском бизнисмену Виктору Харитонину.

Када је послије неколико година неизвесности почетком 2014. Нирбургринг добио новог власника, чинило се да ће стаза бити у сигурним рукама.

Произвођач аутомобилских дјелова Capricorn имао је и прије тога тијесне пословне везе са Нирбургрингом, јер је од 350 запослених у компанији, њих 100 радило у тестно-производном центру тог произвођача који се налази у објекту у оквиру стазе.

Међутим, ствари се нису развијале према очекивању. Capricorn, који је посједовао 2/3 власништва над стазом суочио се са проблемима у пословању због чега није био у стању да испуни финансијске обавезе према претходном власнику Нирбургринга.

Једини излаз било у продаји стазе, која је, како пише њемачки економски недјељник Wirtshcafts Woche, прешла у руке руског милијардера Виктора Харитонина.

За сада је непознато каква ће бити судбина стазе под новим власником, ко ће и под којим условима моћи да је користи, али вjерује се да ће задржати досадашње функције.

Осим за аутомобилске трке, Нирбургринг се користи и за потребе возача-аматера који желе да опробају возачке вештине и перформансе својих четвороточкаша и мотоцикала, а значајан део пословања повезан је са тестирањем нових модела произвођача аутомобила из читавог свијета.

Продаја се за сада сматра позитивним сигналом за запослене и кориснике, јер је Харитонин већ уплатио заосталу, другу рату дуга претходног власника, као и трећу која још није доспала на наплату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана