Рено забиљежио пад продаје за 6,3 одсто

Агенције
Рено забиљежио пад продаје за 6,3 одсто

Париз- Француска аутомобилска групација "Рено" саопштила је данас да је у прошлој години забиљежила глобални пад продаје за 6,3 одсто, највише због смањења продаје у Европи за 18 одсто. Компанија је изразила наду да ће у 2013. години остварити боље пословне резултате.

Инвеститори су позитивно реаговали на податак да је продаја "Реноових" возила изван Европе повећана за 9,1 одсто и да је први пут премашила половину укупног броја продатих аутомобила ове марке.

Шеф службе за продају Жером Стол изјавио је да компанија ове године очекује "раст продаје и тржишног удјела" на свим тржиштима, укључујући Европу, али није навео никакве бројке, пренио је АФП.

Вриједност акција овог произвођача порасла је на берзи у Паризу за 2,33 одсто у послијеподневној трговини.

Продаја аутомобила са "Реноовим" амблемом опала је за шест одсто, на 2,1 милиона јединица, али је продаја јефтиније марке "Дачија" повећана за 4,8 одсто, на 359.800 аутомобила.

"Међународна стратегија ширења наше групације почиње да даје резултате", рекао је Стол, коментаришући рекордну продају изван Европе. Бразил и Русија постали су друго и треће најзначајније тржиште француске компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана