Рено оживљава и "четворку" која стиже 2025. године

Кликс
Рено оживљава и "четворку" која стиже 2025. године

Препорођени хeчбек Рено 5 неће бити сам, јер ће му се придружити и модерна верзија класичног Реноа 4 која је такође дио плана за будућу понуду електричних аутомобила.

Прототип Реноа 5, чија ће се продукцијска верзија појавити 2023. године, представљен је као камен темељац будућих планова за напредак цијеле групације. Биће то један од седам електричних возила, односно четири путничка и три комерцијална возила, која ће Рено пласирати на тржиште у наредних пет година.

Најновији извјештаји говоре да француска компанија намјерава оживјети Рено 4 и Рено 5 и учинити их електричним аутомобилима, а досад је прототипом најављен само Рено 5. Ипак, из Реноа су потврдили да је у плану још најмање једно "оживљавање", а инсајдери тврди де се ради о Реноу 4 чија ће се електрична верзија појавити 2025. године.

Шеф Реноовог дизајна Жил Видал је казао да би неки будући модели могли имати ретро-футуристички дизајн, док ће остатак понуде бити "супер оригиналан и орјентисан према будућности".

Нова "четворка" ће бити базирана на CMF-B платформи као и Рено 5, а оба модела ће бити намијењена Б сегменту те ће их одликовати ретро дизајн.

Оригинални Рено 4 се производио од 1961. до 1994. године, а с производне траке је сишло више од осам милиона примјерака. Он је прије свега дизајниран да буде свестрано возило у руралним дијеловима Француске.

Модерна верзија би представљала мали електрични аутомобил димензијама близак компактном кросоверу те би се разликовао од више спортског хечбека, Реноа 5. Такав модел би добио и компактну комерцијалну верзију идеалну за градске доставе.

Рено 5 се очекује 2023., а Рено 4 2025. године те би требали послужити као замјена за модел Зое који је доживио велике промјене 2019. године. Могуће је и да ће једно вријеме бити доступна сва три модела, Зое би био основни модел, а Рено 4 и Рено 5 више намијењен купцима фокусиранијим на стил.

Реноов нови напад на тржиште електричних аутомобила почиње 2022. године моделом Megane еVision, а 2023. године се очекује и други електрични модел из Ц сегмента базиран на исто CMF-EV платформи као и Меган.

Нови СУВ модели су кључ изградње успјеха у већим Ц и Д сегментима јер су профитабилнији модели основа плана компаније за повећање профита.

Рено припрема седам нових аутомобила за Ц и Д сегменте за наредне четири године, а два ће бити електрична.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана