Renault у Паризу представио редефинисани Espace FOTO

Агенције
Renault у Паризу представио редефинисани Espace FOTO

Нова генерација модела Renault Espace имала је у четвртак свjетску премијеру на сајму аутомобила у Паризу. Француски произвођач очекује да нови Espace поред сегмента мини-ван возила нападне и тржиште кросовера.

Један од родоначелника сегмента МПВ возила у Европи, Renault Espace, дочекао је пету генерацију.

Осим потпуно новог дизајна, заснованог наконцепту Initiale Paris из 2013, који карактерише наглашена маска хладњака и велики амблем у њеном средишту, Espace за разлику од претходника има знатно мање бочне стаклене површине, али и повишено одстојање од земље, чиме задире у подручје кросовера.

Иако има већи клиренс у односу на актуелну верзију, нови Espace је за 63 мм нижи од претходника. Дужина је повећана за 16 мм, а побољшана је и аеродинамика - коефицијент отпора ваздуха износи 0,30.

Renault Espace постављен је на нову CMF1 платформу, што је доприњело да маса аутомобила буде за 250 кг мања у односу на претходну генерацију.

У унутрашњости доминира централна конзола са великим екраном мултимедијалног система, на који је преусмјерен највећи број команди.
 

У почетку, Espace ће се продавати са три 1.6 литарска турбо-пуњена мотора.

Новоразвијени dCi 160 EDC производи 160 кс (118 kW) и 380 Нм, док базна дизел верзија испод хаубе има dCi 130 са 130 кс (95 kW) и 320 Нм максималног обртног момента.

Једини бензинац је TCе 200 EDC, који развија 200 кс (147 kW) и 260 Нм.

Снажнији дизелаш и бензински мотор ексклузивно су упарени са седмобрзинским EDC мjењачем са дуплим квачилом, док су сва три агрегата опремљена стоп/старт системом и системом за регенерацију кинетичке енергије.

Погледајте галерију фотографија са париског ауто-салона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана