Renault окреће нови лист?

Aгенције
Renault окреће нови лист?

Рено је најавио да ће уложити 420 милиона евра у фабрику у француском Дуеу како би се припремила производња ни мање, ни више него пет различитих модела у исто време.

Три модела су најављена за 2014. годину: потпуно нова Лагуна, Espace и Scenic.

Фабрика ће добити нова постројења, за која из Реноа кажу да су технички и технолошки најнапреднија на тржишту.

Од новина је познато да су у плану пресе за алуминијум како би се израђивали лакши дијелови каросерије и тако испунио план компаније да додатно смањи емисију гасова својих аутомобила.

Осим изградње нових постројења, сва постојећа опрема ће бити унапређена и модернизована, а занимљиво је да ће у цијелој фабрици постојати практично само једна производна линија у складу такозваним "single-flow" стандардом.

Шта ће са те јединствене траке излазити је, ипак, највеће питање.

Од три горепоменута модела, само је Scenic имао какав-такав успjех посљедњих година, док Лагуна и Espace не могу да се похвале позамашном продајом. Због тога су се чуле и приче да би Лагуна могла да добије замјену у виду новог кросовера сличног габарита.

Аналитичари кажу и да би Рено морао да поново размисли о циљним групама и не дозволи да модели залазе једни другима у "територију" - као што то раде Гранд Scenic и Espace са својим мјестом за седам путника плус пртљаг, додуше уз варијацију у цијени.

Чак и ако Лагуна, Espace и Scenic у новим верзијама буду стизали из мјесташцета на самом сјеверу Француске, остаје питање која су преостала два модела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана