Развијен у Њемачкој, производиће се у Пољској за САД

Агенције
Развијен у Њемачкој, производиће се у Пољској за САД

General Motors (GM) представио је модел Buick Cascada намијењен америчком тржишту. Овај кабриолет првобитно је развијен као Opelов модел у њемачком Риселсхајму, за купце у Европи, а ускоро ће се под значком америчке марке продавати и у САД.

Cascada је још један у низу модела насталих у сарадњи два бренда која припадају GM-у. Претходно су заједнички развијени Buick Encope и Opel Mokka, Buick Verano и Opel Astra Sedan, као и Buick Regal и Opel Insignia.

"Opel Cascada је развијена у нашем Међународном техничком развојном центру у Риселсхајму, гдjе више од 6.000 инжењера ради на Opelовим моделима, али и на производима других GM-ових марки", објашњава шеф Opel групе, Карл-Томас Нојман и додаје да ће се модел са значком Buickа израђивати у фабрици у Пољској.

Cascada је уједно и први кабриолет марке Buick у посљедњих 25 година. "Америчка" верзија погоњена је 1.6 ECOTEC турбо-бензинцем са директним убризгавањем који производи 147 kW/200 кс и испоручује максимални обртни момент од 300 Нм.

Buick Cascada имаће премијеру на сајму у Детроиту, а у продајне салоне стиже у првом кварталу 2016.

Међутим, то није све када је ријеч о овом кабриолету. Аустралијска марка Холден такође ће профитирати на глобалној стратегији GM-а.

Opel ће у 2015. почети да извози неколико модела у Аустралију и Нови Зеланд, под ознаком Холден. Поред Астре ГТЦ, спортске VXR верзије и Инсигније, међу њима ће бити и један кабриолет - Holden Cascada.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана