Расел: Мерцедес наставља да напредује

ГС
Foto: Aгенције

Возач Мерцедеса Џорџ Расел рекао је да ће екипа наставити политику постепених побољшања болида уочи наредне трке у шампионату Формуле 1

Наредна трка у шампионату Формуле 1 биће вожена 24. априла на стази Имола за Велику награду Емилије Ромање.

Актуелни шампион у конкуренцији конструктора Мерцедес ове сезоне заостаје за Фераријем и Ред Булом, недостаје темпо а болиди имају проблема са поскакивањем.

Упркос тешкоћама, Мерцедес је тренутно други у шампионату, захваљујући трећем мјесту које је Расел освојио прошле недЈеље у Аустралији.

"Морамо аналитички да се понашамо, не смијемо да урадимо нешто лудо. Желимо резултат и добар наступ, али ако урадимо нешто драстично, вратићемо се уназад умјесто да направимо искорак. Морамо да вјерујемо екипи, да вјерујемо у процес и биће потребно вријеме, али болид има велики потенцијал. Мало смо тежи, недостаје нам пријањање, а знамо да је то због поскакивања. Ако будемо то успели да решимо, имаћемо бољи резултат", рекао је Расел за Скај.

"То се неће догодити преко ноћи, потребно је неколико трка. Биће ситница, биће постепених корака, али мислимо и да ће наши ривали урадити исто, па можда споља неће изгледати као да смо ми напредовали", додао је 24-годишњи британски возач.

Расел је ове сезоне из Вилијамса прешао у Мерцедес, а тренутно је други у генералном пласману иза возача Ферарија Шарла Леклера.

"Неко ми је рекао и нисам му вјеровао. Прилично је лудо мислити о томе, али ово је шампионат у коме се рачунају резултати, а не нужно темпо. Знамо да ћемо морати да радимо ако желимо да задржимо ову позицију, биће потребно време, али за сада, да наставимо да користимо шансе. Требало би да будемо поносни на два друга места у оба шампионата", навео је Расел.

Четврта трка шампионата Формуле 1 на програму је 24. априла у Италији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана