R34 Nissan Skyline GT-R савршено рестауриран

Г.С.
Foto: Built by Legends

Nissan Skyline ГТ-Р има статус легенде у свијету аутомобила, а његова R34 генерација се сматра апсолутним врхунцем његовог наслијеђа.

Јапанска компанија Built by Legends, која је позната по рестомод пројектима заснованим на генерацијама R32 и R34, представила је своје ново ремек-дјело.

Ријеч је о рестаурираном моделу R34 Nissan Skyline GT-R који покреће МИНЕ'С мотор са 659 КС и који је упарен са 6-степеним мануелним мјењачем.

„Наш циљ је био да покажемо пуни потенцијал модела v као аутомобила за праве возаче те понуди возачко искуство свјетске класе. Наш нови Built by Legends R34 GT-R представља нашу посвећеност изврсности“, изјавио је суоснивач и директор поменуте компаније Масахару Куји, преноси Кликс.

Као што је наведено, испод хаубе је МИНЕ'С МБ7 мотор упарен с Гетраг 6-степеним мануелним мјењачем, чија се снага преноси на сва четири точка.

Процес уградње новог мотора није био лаган, био је потребан тест 3Д поравнања у 108 тачака прије него је ојачана цијела структура.

Цијели аутомобил је испјескарен, након чега је нанесен епоксид против хрђе, а потом и двобојна нијанса шасије. Крутост је повећана с 400 структурних тачкасти варова.

Сваки аутомобил добија нове дијелове овјеса, нове лежајеве, надограђене AP Racing кочнице и панеле каросерије направљене од карбонских влакана како би се смањила тежина. Купцима је понуђена и опција рестаурирања њиховог аутомобила, а могу изабрати и мјешавину старих и нових дијелова.

Цијена износи 450.000 долара за потпуно слагање и рестаурацију те не укључује донорски аутомобил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана