Qoros 3 Hatchback спреман за ауто-салон у Женеви

Aгенције
Qoros 3 Hatchback спреман за ауто-салон у Женеви

Qoros је објавио детаљне спецификације свог новог аутомобила. У питању је тек други модел у краткој историји овог амбициозног кинеско-израелског произвођача, који ће као и његов претходник први пут бити приказан на женевском сајму аутомобила.

Као што је најављено почетком године, нови модел практично представља хечбек верзију Qorosа 3 Sedan који је представљен 2013.

Аутомобил је дугачак 4.438 мм и краћи је од лимузине за 177 мм, док међуосовинско растојање износи 2.690 мм.

Аутомобил ће се стандардно испоручивати са 16 инчним алу фелнама, а модели са богатијим пакетима биће опремљени 17 и 18 инчним точковима.

Купци ће по истој цијени моћи да изаберу било коју од шест доступних боја спољашњости.

Када је ријеч о ентеријеру, Qoros је прилично дарежљив по питању опреме.

Класично дизајнирана, иструмент табла, између брзиномјера и обртомјера садржи 3,5 инчни TFT екран у боји на коме се приказују подаци са путног компјутера, док се на централној конзоли као стандардни дио опреме налази 8 инчни "touch-screen" мултимедијалног система.

Понуда укључује и аудио уређај са четири звучника, а као опција може се поручити премијум музички систем са појачалом од 150 вати и шест звучника.

Qoros 3 Hatchback добија погон од два четвороцилиндрична 1.6 литарска бензинска мотора. Први је атмосферац који производи 126 кс (93 kW) и 155 Нм максималног обртног момента, а стандардно је повезан са шестобрзинским мануелним мењачем.

У овој конфигурацији, нови Qoros из стања мировања до брзине од 100 km/h стиже за 11,6 с. Мотор је могуће упарити и са шестостепеним аутоматским мјењачем, који се доплаћује као опција.

Други мотор има турбо-пуњач и у стању је да испоручи 156 кс (115 kW) и 210 Нм, а доступан је искључиво у комбинацији са аутоматским мјењачем.

За убрзање од 0 до 100 km/h потребно је 9,7 с, док максимална брзина коју достиже ова верзија износи 210 km/h.

Атмосферски мотор према фабричким подацима просjечно троши 6,3 л/100 км са мануелним мjењачем и 6,1 л/100 км у верзији са аутоматиком.

Турбо-бензинац је за нијасну већи потрошач, с обзиром да на пређених 100 км сагори 6,5 литара бензина.

Qoros 3 Hatchback појавиће се у продајним салонима у другој половини 2014, и то најприје на кинеском тржишту, гдје ће се аутомобил и производити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана