Путинов електрични аутомобил

Агенције
Путинов електрични аутомобил

Руска фирма Џо-Ауто, која се бави развојем возила са хибридним и електричним погоном, произвела је 4 прототипа електромобила е-Crossover, од којих је један поклонила руском предсjеднику, Владимиру Путину.

Руски електрични аутомобил је компактни кросовер са 3 врата, необичног дизајна.

Спољашњост возила је двобојна, а каросерија је већим дијелом израђена од пластике, која осим заштитне има и естетску функцију.

У кабини има мјеста за 5 особа, мада је оптималан број путника 4. Ентеријер је мјешавина различитих стилова, а опрема укључује и електричну паркинг кочницу, мултимедијални уређај са екраном на централној конзоли и додатним сетом команди између предњих сједишта.

Умјесто испред возача, инструмент табла налази се на средини, на врху централне конзоле.

Погон се састоји од електричног мотора максималне снаге 60 kW и 200 Нм обртног момента и литијум-јонских батерија које се израђују у Кини по технологији произвођача А123 Systems, који је снабдјевао Фискер Карму, прије него што је банкротирао и добио кинеског власника.

Произвођач тврди да са пуним бетеријама, е-Crossover може да пређе до 190 км.

Компанија Џо-Ауто потрошила уложила је у развој и комплетирање 4 прототипа око милион евра, а за сада нису саопштени планови о серијској производњи.

Путин је на поклон добио црвени примjерак, а интересантно је да је плави прототип намијењен још једном руском политичару - Владимиру Жириновском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана