Путин обећао помоћ Фолксвагену

Агенције
Путин обећао помоћ Фолксвагену

Москва - Руски предсједник Владимир Путин обећао је данас на састанку са директором "Фолксвагена" Матијасом Милером да ће помоћи тој компанији у развоју њеног пословања у Русији у вријеме пада продаје и потражње.

Путин је рекао да разумије изазове са којима се овај произвођач суочава у Русији, гдје је тржиште аутомобила у опадању у вријеме када је земља изложена санкцијама западних земаља.

"Драго нам је што вам посао генерално иде добро, иако схватамо да има одређених потешкоћа. Увијек смо спремни за дискусију о свим питањима како бисмо вам помогли да се развијате у нашој земљи", рекао је руски предсједник.

Групација "Фолксваген", која производи аутомобиле марке "фолксваген", "ауди", "сеат" и "шкода", је највећи страни произвођач аутомобила у Русији по продаји и приходима.

Продаја аутомобила ове компаније у Русији прошле године је умањена за пет процената, наводи се у подацима Удружења европских предузећа /АЕБ/.

"Фолксваген" је најбољи пословни резултат у Русији остварио 2012. године, када је продао скоро три милиона аутомобила. Тренутна продаја креће се око 1,4 милиона аутомобила годишње.

Њемачки гигант производи аутомобиле у фабрици у мјесту Калуга, око 170 километара југозападно од Москве, а од 2015. године у овом граду је направио и фабрику мотора. "Фолксваген" има још двије производне локације у Русији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана