Прво претекли BMW а сада не знају шта их је снашло

Танјуг
Прво претекли BMW а сада не знају шта их је снашло

Штутгарт - Њемачки произвођач луксузних аутомобила, Дајмлер, удвостручио је оперативну добит у првом кварталу 2017. године.

Компанија је тако надмашила очекивања захваљујући изврсним резултатима свог бренда Мерцедес-Бенц.

Дајмлер је навео у саопштењуу да је добит из пословања износила четири милијарде евра (4,2 милијарде долара) у периоду јануар-март, у односу на 2,1 милијарду евра годину дана раније, преноси агенција АФП.

"Дајмлер је постигао на нивоу групе добит прије камата и пореза знатно изнад тржишних очекивања за први квартал 2017. године", објавила је компанија.

Њемачки произвођач, који је претекао старог ривала BMW у 2016. години и постао највећи свјетски произвођач луксузних аутомобила по продаји, прецизирао је да је његова Мерцедес-Бенц дивизија остварила оперативни профит од 2,2 милијарде евра у прва три месеца ове године, што је за 60 одсто више него лани.

Дајмлер Камиони повећали су добит за 29 одсто на 668 милиона евра.

Једнократни фактори су такође доприњели повећању зараде, као што је договор да се укључе нови партнери и инвеститори у сервис HERE за дигитално мапирање, додали су из Дајмлера.

Поред тога, укњижена је добит од продаје некретнина корпорације "Micubishi Fuso Truck and Bus " и од одустајања од отписа Дајмлерових инвестиција у кинеског партнера, "Bejing Automotive Industry Corporation" (BAIC).

Детаљан извештај о резултатима пословања у првом кварталу Дајмлер ће објавити 26. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана