Први удес BMW-а i8

Aгенције
Први удес BMW-а i8

Иако нови BMW-ов спортски хибридни модел још увијек није ни стигао до првих купаца у Европи, један примјерак овог аутомобила већ је завршио у заштитној огради на аутопуту у Њемачкој.

Њемачки медији пренијели су вијест о првој саобраћајној несрећи у којој је учествовао BMW i8. Ипак, није ријеч о серијском моделу - у питању је један од предпродукцијских примјерака, а удес се догодио на аутопуту А92 у Њемачкој.

Медији из ове земље преносе да је за управљачем био 30-годишњи тест возач BMW-а. Полиција сумња да је возач изгубио контролу над аутомобилом због превелике брзине и мокрог коловоза. Након што је ударио у заштитну ограду, BMW се одбио и зауставио у десној траци аутопута.

Срећом, возач је прошао без повреда, али је аутомобил према полицијском извјештају претрпео тоталну штету. Да је ријеч о регуларној верзији, то би значило да је уништено возило чија је цијена око 125.000 евра. Међутим, с обзиром да је ијреч о предпродукцијском аутомобилу који је опремљен и додатном опремом, процијењује се да ће штета премашити 200.000 евра.

BMW i8 имао је премијеру на ауто-салону у Франкфурту, у септембру 2013. Ријеч је о првом BMW-овом спортском plug-in хибриду чији се погонски систем састоји од троцилиндричног 1.5 литарског турбо-бензинца снаге 231 кс (170 kW) и електромотора са 131 кс (96 kW). Комбинована снага хибридног система износи 362 кс (266 kW,) а максимални обртни момент 570 Нм.

У BMW-у су се крајем новембра похвалили да је интересовање за овим моделом толико да су и прије званичног почетка продаје већ распродали планирану годишњу производњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана