Први технички детаљи Мерцедеса S600

Aгенције
Први технички детаљи Мерцедеса S600

На интернету су објављене прве фотографије и прелиминарни подаци о најснажнијој верзији S класе, ако изузмемо његове AMG моделе.

Мерцедес је одлучио да нови S600 представи на највећем сjеверноамеричком салону аутомобила, с обзиром да су Сједињење Државе једно од најважнијих тржишта када је ријеч о овом моделу. Ипак, прије званичне премијере, заказане за 13. јануар, "процуриле" су прве информације о овом аутомобилу.

Незванични подаци показују да је Мерцедес S600 погоњен 6.0 литарским V12 би-турбо мотором који је у стању да испоручи 530 кс (390 kW) и чак 830 Нм максималног обртног момента.

Према до сада доступним информацијама, мотор је повезан са седмобрзинским аутоматским 7G-Tronic Plus мијњачем, који му помаже да од 0 до 100 km/h убрза за 4,6 секунди, прије него што дотигне максималних, електронски ограничених 250 km/h.

Мерцедес S600 биће понуђен искључиво у верзији са продуженим међуосовинским растојањем и биће опремљен свим електронским "играчкама" које је Мерцедес представио на новој S класи, попут система Magic Body Control, Pollision Prevention Assist Plus, head-up дисплеја...

Више фотографија и званичне спецификације очекујемо након детроитске премијере овог модела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана