Први јапански летећи ауто успјешно обавио пробни лет ВИДЕО

Г.С.
Први јапански летећи ауто успјешно обавио пробни лет ВИДЕО

Јапанска компанија СкyДриве успјешно је обавила пробну вожњу свог летећег аутомобила са посадом.

Демонстрација пробног лета обављена 25. августа на Тоyотином полигону за тестирања, једном од највећих у Јапану, који слови за развојну базу јапанске аутомобилске компаније, навео је Скy Дриве у саопштењу, преноси ЦНН.

Била је то прва јавна демонстрација летећег аутомобила у историји Јапана. Аутомобил, назван СД-03, са пилотом, полетио је и кружио тереном око четири минута.

"Изузетно смо узбуђени што смо остварили прву вожњу летећим аутомобилом са посадом у Јапану после само двије године откако смо основали СкyДриве… са циљем комерцијализације таквих летјелица", навео је главни извршни директор компаије Томохиро Фукузава.

Аутомобил СД-03 је најмање електрично возило са вертикалним полетањем и слетањем на свијету које заузима простор око два паркирана аутомобила, наводи компанија.

Има осам мотора који обезбеђују "сигурност у ванредним ситуацијама".

"Жељели смо да ово возило изгледа футуристично, харизматично и пожељно за све будуће купце, уз потпуно интегрисање високе технологије Скy Дривеа", додају из компаније, надајући се да ће летећи аутомобил постати дио свакодневног живота.

Планирају више пробних летова под различитим условима у будућности, како би сигурност и технолошка рјешења возила задовољила индустријске стандард, преносу Тањуг.

Успјех овог лета значи да ће јапански летећи аутомобиле до краја године вјероватно бити тестиран ван Тоyотиног пробног полигона. Компанија није објавила продајну цијену овог возила, напомиње ЦНН.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана