Први BMW у којем ћете желети да се возите позади

Глас Српске
Први BMW у којем ћете желети да се возите позади

Концепт који је BMW представио на Салону у Пекингу представља визију будуће луксузне лимузине серије 7.

О истом трошку, менаџери у BMW-у су искористили прилику да прекину нагађања о томе да ли ће компанија увести и серију 9 у свој каталог, као најлуксузнији модел.

Концепт серије 7 у подсjећа на прошлогодишњи Пининфаринин коцепт Gran Lusso V12 Coupe. Ипак, за рjешење из BMW-а можемо рећи да има елегантнији задњи дио, док напред доминира огромна маска хладњака поред које једва остаје довољно простора за фарове.

Ентеријер је потпуно нов и потпуно обложен квалитетном кожом, дрветом и угљеничним влакнима. BMW је традиционално аутомобил подређен возачу, али када видите фотографије путничког простора, мораћете да размислите да ли бисте прије возили или били вожени.

Замишљен да превазиђе ниво луксуза на који су навикли путници прве класе на прекоокеанским летовима концепт серије 7 позади нуди простор за двоје, два одвојена таблета, склопиви сточић, и сједишта која обухватају читаво тијело.

Возач добија једноставно дизајнирану конзолу са 3 дисплеја, са уздигнутим централним дијелом на којем се налази контролни центар новог iDrive система.

Нова генерација "head-up display -а" пројектоваће податке о возилу директно на онај дио вјетробрана на којем се налази возачева линија погледа.

Ласерски фарови ће на коловоз пројектовати сноп светлости који је 10 пута јачи од актуелних LED свијетала док ће задња свjетла бити изведена у ОLED технологији.

Карим Хабиб, шеф дизајна у BMW-у изјавио је да овај концепт, са свим детаљима, прецизношћу и иновативним технологијама, представља логичан корак напред у нашем доживљају луксуза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана