Први аутомобил који свијетли у мраку

Агенције
Први аутомобил који свијетли у мраку

Вожњом јединственог леафа који свијетли у мраку првим свијетлећим аутопутем на свијету у холандском Осу, "Nissan" се похвалио да утире нове путеве у развоју ауто-индустрије.

"Nissan" је однедавно постао први савремени произвођач путничких аутомобила који је свој аутомобил обојио лаком који свијетли у мраку, како би показао колико купаца најпродаванијег електричног аутомобила на свијету свој аутомобил покреће соларном енергијом из властитог дома.

Локација јединог свјетлећег аутопута на свијету прикладна је јер је "Nissan" управо објавио да је продаја електричних возила у Холандији порасла за 313 посто.

Иновативан пројекат "Паметни аутопутови" осмислио је дизајнер Дан Росегард како би возачима олакшао сналажење у мраку уз истовремену уштеду енергије која би се иначе потрошила на расвјету.

Дионица аутопута Н329 - важне саобраћајне везе која пролази кроз град Ос - дуга 600 метара опремљена је свјетлећим линијама. Линије упијају свјетлост током дана, а ноћу свијетле осам сати. Пејзаж постаје прави доживљај свјетлости и информација. Посљедица тога су повећана видљивост и сигурност.

"Nissan" ће своје аутомобиле изложити на Амстердамском салону аутомобила, који ће се одржати од 17. до 26. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана