Прве фотографије Peugeotа 2008

Aгенције
Прве фотографије Peugeotа 2008

На интернет су “процуриле” прве фотографије серијске верзије Peugeotа 2008 чији је концепт представљену на ауто-салону у Паризу 2012. године.

Peugeot 2008 представља еволуцију концепта Urban Crossover, који је приказан у априлу 2012. на Сајму аутомобила у Пекингу, а аутомобил је базиран на модификованој платформи модела 208. Ријеч је о одговору француског произвођача на моделе као што су Nissan Juke или Opel Mokka.
Случајно или не, фотографије новог Peugeotовог кросовера доспjеле су у јавност уочи његове премијере планиране за сајам аутомобила у Женеви, у марту 2013.

У односу на концептну верзију, серијски 2008 претрпио је мање промјене у дизајну. Препуст хаубе преко “носа” возила сада је скраћен тако да се она завршава на горњој ивици маске хладњака, док је маска остала непромењана.

Фарови слиједе основне, неправилне контуре које су виђене и на концепту, док је предњи браник потпуно преобликован. На његовом доњем дијелу сада се налазе свијетла за маглу и знатно већи отвор за струјање ваздуха.

Спољни ретровизори помјерени су уназад (код концепта 2008 налазили су се у нивоу А стубова), а између њих и предњих стубова возила убачено је непокретно “лептир” стакло.

Peugeot је на задњи дио кросовера углавном пренио сва дизајнерска рјешења која је применио на концепту са париског салона. Задржана су стоп свијетла у облику српа (по угледу на 208-ицу), као и профилисана врата пртљажника, док је облик задњег браника поједностављен.

Димензије серијског Peugeotа 2008 не би требало да се много разликују у поређењу са концептом који је дугачак 4.140, а широк 1.740 мм.

У овом тренутку нису нам доступни детаљи о погонским агрегатима, али очекује се да ће они бити пренијети са Peugeotа 208, па би тако најснажнија верзија добила 1.6 литарски турбо-пуњени бензински мотор који развија 156 кс.

Peugeot је раније објавио да ће модел 2008 почети да се производи током 2013. у његовој фабрици у Француској, а у касније ће се укључити и погони у Кини и Бразилу.

Више информација и техничких детаља о Peugeotу 2008 очекујемо након његове женевске премијере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана