Прве фотографије Цитроена DS Wild Rubis

Aгенције
Прве фотографије Цитроена DS Wild Rubis

На интернету су се појавиле прве званичне фотографије Цитроеновог концепта DS Wild Rubis, уочи његове премијере која је заказана за крај априла 2013, пренијеле су агенције.

Цитроен је и ове године, као и 2012, одлучио да нови луксузни концепт представи на неком од великих кинеских ауто-салона.

Након прошлогодишњег Нумеро 9 концепта, који је имао премијеру у Пекингу, на ред је дошао и први ликсузни, урбани кросовер из серије DS, Wild Rubis који ће по први пут бити приказан на сајму аутомобила у Шангају, 21-29. априла.

Када је ријеч о дизајну овог кросовера, француски произвођач стилски се надовезао на Нумеро 9, нарочито ако посматрамо предњи дио оба возила.


Фарови и маска хладњака имају сличан облик код оба аутомобила, док се умјесто карактеристичног Цитроеновог амблема који смо видјели на концепту Нумеро 9, на средини маске Wild Rubis налази DS лого.

Дизајн предњег дијела концепта заокружен је великим хормираним украсним оквиром који дјелимично прекрива и предње свјетлосне групе.

Стоп свјетла су такође уоквирена хромираним детаљима, баш као и велики отвори издувних цијеви које су уклопљне у доњи дио браника.

Иако је Wild Rubis постављен на платформу која је као и код свих кросовера повишена, Цитроен није замислио да се овај аутомобил упушта у велике авантуре ван асфалта.

Због тога су и заштитне облоге на доњим дијеловима каросерије (на луковима изнад точкова, праговима, доњим дијеловима браника..) минималне и дискретне.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана