Прве фотографије BMW-а I8

Aгенције
Прве фотографије BMW-а I8

BMW је објавио прве званичне фотографије спортског модела I8 са Plug-In Hybrid погоном, уочи премијере која ће се одржати на салону у Франкфурту, 10. септембра.

На основу концепта из 2011. и бројних "шпијунских" фотографија, до сада смо могли само да претпоставимо како ће изгледати BMW I8. Прве званичне фотографија откривају детаље спољашњости и ентеријера овог аутомобила.

Уз евидентну сличност са концептом, примjећују се и неке разлике. Тако ће продукцијиски модел умjесто скупље и компликованије верзије прозирних стаклених врата, имати стандардна, "пуна" врата, која ће се и даље отварати на нестандардан начин - нагоре. Слична интервенција догодила се и на алу-фелнама које имају обичнији дизајн у односу на концепт.

Иако модернија, унутрашњост модела I8 доноси препознатљиве BMW стилске елементе. Ипак, у складу са савременим технологијама, умjесто класичне инстурмент табле, BMW I8 има дигитални дисплеј. Посебан Акценат BMW-у I8 дају детаљи у неон-плавој боји, како на каросерији, тако и у кабини - на инструментима, екрану мултимедијалног система и волану.

BMW је саопштио да ће I8 бити погоњен хибридним системом који се састоји од троцилиндричног 1.5 литарског TwinPower турбо-бензинца снаге 231 кс (170 kW) и 320 Нм, који покреће задње точкове, и електромотора од 131 кс (96 kW), чија ће се снага преносити на предњу осовину.

Комбинована снага хибридног система износи 362 кс (266 kW,) а максимални обртни момент 570 Нм, што је нешто мање него што се очекивало. То је ипак сасвим довољно да BMW I8 из места до 100 km/h убрза за 4,5 секунди, прије него што се достигне маскималних, електронски ограничених 250 km/h.

Фабрички декларисана просечна потрошња при комбинованом режиму вожње износи 2,5 л/100 км, а емисија угљен-диоксида 59 г/км. Када за погон користи само електричну енергију, BMW I8 може да пређе око 35 км.

Више детаља и фотографија овог аутомобила биће доступно ускоро, након његове званичне премијере.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана