Прва фотографија великог Фијата 500 XL

Aгенције
Прва фотографија великог Фијата 500 XL

Продужена верзија Фијата 500 L моћи ће да превезе седам путника, улази у серијску производњу у мају ове године такође у Крагујевцу а његова цијеена још није саопштена, пренијеле су агенције.

На интернету се појавила фотографија продужене верзије Фијата 500 L.

Нови модел, који ће се такође израђивати у Крагујевцу, највјероватније ће носити ознаку 500 XL и моћи ће да превезе седам путника, а према ранијим најавама серијска производња почеће у мају 2013.

Како ће Фијат 500 XL изгледати, могли смо да видимо на основу његових патентних цртежа, а сада је по први пут једна фотографија овог аутомобила доспјела у јавност.

Као и код многих сличних модела који су настали продужењем стандардне верзије одређеног аутомобила, естетски изглед и пропорције Фијата 500 XL подређен су његовој функцији – превозу већег броја путника.

Према до сада доступним информацијама, 500 XL имаће исто међуосовинско растојање као и модел са 5 сједишта, а укупна дужина возила већа је за 150-200 мм, захваљујући додатном препусту иза задње осовине.

Фијат 500 XL има три реда сједишта, а у посљедњем реду има мјеста за 2 путника.

Осим тога аутомобил би требало би да има и већи пртљажник за око 100 литара.

Очекује се да ће мотори бити преузети из Фијата 500 L.

На располагању су два бензинца, 1.4 литарски четвороцилиндрични мотор са 95 кс и 0.9 литарски двоцилиндрични TwinAir који развија 105 кс, и два дизелаша, 1.3 литарски MultiJet са 85 кс и 1.6 литарски MultiJet II са 105 кс.

Генерални директор компаније Фиат аутобомобили Србија, Антонио Ћезаре Ферара, раније је најавио да ће се у продаји наћи и верзија која ће имати могучност погона на метан, односно на компримовани природни гас.

До првих купаца Фијата 500 XL требало би да дође крајем јула, а цијена овог аутомобила за сада није саопштена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана