Прототипом нове BMW »седмице« забио се у полицијски комби!

РТС
Прототипом нове BMW »седмице« забио се у полицијски комби!

Штутгарт - Још није ни избачен на улице, а већ је имао саобраћајну незгоду!

Додуше, предсеријско возило је било у реду; тест-возач маскирно офарбаног BMW-а, што је пракса за скривање прототипова, забио се у полицијски комби који је под ротационим свјетлима и сиренама журио да спречи пљачку која је била у току у Штутгарту, јавља РТС.

И прекаљени професионални фабрички тест-возачи могу да превиде нешто што су сви остали "обични" учесници у саобраћају видјели и чули у овој штутгартској раскрсници.

На тај начин је успио да уништи добро замаскирани предсеријски BMW серије 7, али и да доведе у питање неколико живота.

Ријеч је о моделу чије је појављивање на тржишту планирано за јесен 2016.

Док је тестирао "будући понос" баварске фабрике, једино он није видио полицијски комби, мерцедес спринтер, који је великом брзином, под ротационим свјетлима и сиренама, одговарао на позив који се односио на пљачку.

Оба возила су истовремено улетјела у раскрсницу - полицијски комби на црвено, а "седмица" на зелено, и судар је био неизбјежан.

Према писању локалних медија, и поред јаког удара који је чак довео до превртања комбија, на срећу, ни три полицајца ни BMW-ов тест-возач нису озбиљније повријеђени.

Иако је тешко израчунати штету на експерименталном возилу, јер има бројних елемената опреме за мјерење која се уграђује у таква возила, грубо је процијењено да је ријеч о 150.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана