Премијера новог Сеата Леон у Паризу ФОТО

Aгенције
Премијера новог Сеата Леон у Паризу ФОТО

Париз - Група Волксваген, поред Голфа 7 и Aудија A3 Спортбак, имала је на ауто-салону у Паризу 2012. премијеру још једног аутомобила из веома важног Ц сегмента. Сеат је публици представио најновију верзију модела Леон, јавиле су агенције.

Трећа генерација Леона, попут новог Aудија A3 и Голфа 7, базирана је на МQB платформи VW групе.

Захваљујући овој платформи, нови Леон је лакши од свог претходника.

Aутомобил има спортскији изглед у поређењу са актуелним моделом, уз необичан, "изломљен" облик предњих свјетлосних група, а Сеат је одустао од рјешења код ког су кваке за отварање задњих врата биле сакривене у Ц стубовима.

Као стандардни дио опреме, Сеат Леон има мултимедијални уређај са екраном осјетљивим на додир и Блутут конекцијом, док је као опција купцима доступан DSG мјењач са дуплим квачилом.

Спортска ФР верзија (коју можете видјети на фотографијама) има 18 инчне алу фелне, покретни сунчани кров и опционе фарове са LED технологијом.

Aутомобил ће од свог представљања на тржишту имати у понуди штедљиву Екомотив верзију са емисијом ЦО2 испод 100 г/км, а палета мотора ће укључивати и снажније јединице попут 2.0 литарског ТДИ агергата са 183 кс.

Нови Леон појавиће се у продаји у марту 2013. године, док ће верзија са 3 врата бити приказана на сајму аутомобила у Женеви, такође 2013.

Нешто касније, исте године, биће представљен и караван модел.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана