Представљен нови и снажни Volkswagen Amarok Модел који се престао производити 2020. угледао свјетло дана

ГС
Представљен нови и снажни Volkswagen Amarok Модел који се престао производити 2020. угледао свјетло дана

Дуго сушно раздобље завршило је за љубитеље Volkswagen Amaroka. У прољеће 2020. ВЊ је престао производити pik -up за европско тржиште. Разлог чекања је сарадња с Фордом у сектору привредних возила која је најављена 2019. године. Као резултат тога, најављена је заједничка производња Форд Рангера и ВЊ Амарока на заједничкој платформи. Нови Форд Рангер представљен је крајем 2021., али чекало се представљање Амарока.

Спецификације новог Volkswagen Amarok Mодел-а:

Јутрос је одржана онлине свјетска премијера и нови Амарок се визуално јако разликује од свог брата по платформи, Форд Рангера, а такођер преузима стил свог претходника. Предњи дизајн с карактеристичним свјетлима и кромираним пречкама темељи се на СУВ породичном лицу марке. Дизајн задњег дијела је једнако другачији, гдје се ВЊ ослања на ужа усправна свјетла и другачије обликована врата пртљажника. Још један важан фактор за дизајнере био је дизајн лукова точкова с равном горњом линијом, који се темељи на претходном моделу

Пет спецификација опреме

Потврђено је пет спецификација опреме. Амарок који је почетна понуда, Лифе, Стyле, ПанАмерицана с додатном опремом усмјереном на теренску вожњу, и на крају Авентура као луксузнији, цестовни модел .

ВЊ је претходно потврдио да ће у линији Амарока 2023. бити више доступних мотора широм свијета, с једним бензинским и четири дизелска мотора. Најснажнији турбо-дизелски мотор је 3.0Л В6 Фордов мотор, који даје снагу од 184кЊ и 600Нм.

Све верзије Амарока стандардно долазе с ЛЕД предњим свјетлима. Чак је и основна верзија опсежно опремљена дигиталним инструментима, камером за вожњу уназад, препознавањем прометних знакова, системом за упозорење при напуштању возног трака и аутоматском контролом размака за стандардни темпомат.

Испоруке у прољеће 2023.

Задњи паркинг сензори такођер су стандардни. Осим браника и ЛЕД магленки обојених у боју возила, Амарок Лифе има и додатне детаље у унутрашњости (кожни управљач, затамњено задње стакло, висококвалитетне пресвлаке за сједишта, предња сједишта подесива у осам смјерова). Амарок Лифе између осталог има и предње паркинг сензоре, сензор за кишу, висококвалитетно озвучење са шест звучника и аутоматска свјетла.

Књиге наруџби требале би бити отворене мало прије краја 2022., а испорука се очекује од прољећа 2023. ВЊ још није навео цијене за појединачне моделе. Очекујемо основну цијену од нешто испод 40.000 еура за Амарок од 170 КС, а врхунски модели с В6 дизелом недвојбено ће пробити границу од 70.000 еура, преноси Аваз.

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана