Представљен најснажнији Volkswagen Golf у историји

ГС
Представљен најснажнији Volkswagen Golf у историји

Нови VW Golf R и даље покреће дволитарски четвероцилиндарски турбобензински мотор који у овом случају развија 320 коњских снага.

У Волфсбургу заиста не губе вријеме, па се Volkswagen Golf осме генерације сада може купити и у "најљућој" верзији која на себи носи слово R. Иза споменутог слова/ознаке у овом случају крије се најснажнији Голф до сада чији дволитарски четвероцилиндарски турбобензински мотор развија 320 КС и 420 Нм највећег обртног момента.

За пренос снаге на обје осовине брине супербрзи 7-степени аутоматски мјењач (ДСГ), а 320 "коња" довољно је да најновији R из мјеста до "стотке" стигне за 4,8 секунди и развије 264 км/х.

У одјелу у којем су задужени за најбрже Волксњагене вјерују да ће се већина купаца одлучити за опциони пакет ' R Performance ' који укључује активни задњи диференцијал и додатни радни програм 'Специал' чије су поставке оптимизиране за чувену њемачку стазу Нурбургринг Нордшлајфе на којој је нови Golf R већ показао свој потенцијал, јер је кроз "зелени пакао" протутњао 17 секунди брже од претходника.

На листи опција је и издувни систем с полица словеначке компаније Акрапович који брине за адекватну звучну кулису и додатно смањује масу аутомобила на чијим су 19-инчним алуминијским фелгама ' high performance ' гуме с врха понуде компаније Мишелин, а вриједи споменути да је подница новог R -а у односу на стандардни Golf VIII ближи тлу 20 милиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана