Представљен „мерцедес-мајбах С680“ који је дизајнирао умјетнички директор Луј Витона

ГС
Foto: Принтскрин

Мерцедес-Мајбах Ес-класе који је дизајнирао недавно преминули модни дизајнер Верџил Абло, угледао свјетлост дана.

У децембру прошле године „Мерцедес-Мајбах“ је привукао пажњу својим концептом Пројекат Мајбах, који је дизајнирао славни дизајнер Верџил Абло. Нажалост, Абло је преминуо у новембру 2021. године, али ће његово наслијеђе и врхунски таленат заувијек живјети захваљујући новом моделу „мерцедес-мајбах С680“.

Представљени аутомобил је кулминација сарадње између умјетничког директора компаније „Луј Витон“ и луксузног њемачког аутомобилског бренда. За разлику од концепта Пројекат Мајбах, који је био изложбени аутомобил екстравагантног дизајна, нови који је дизајнирао Верџил Абло је производни модел заснован на „мајбаху С680" Ес-класе.

Модни гуру се у дизајнирању луксузног седана удружио и с Герденом Вагенером, главним дизајнером у компанији „Мерцедес-Бенц“, а аутомобил је завршен 2021. године прије Аблове смрти у новембру. Пројект је реализовао тим задужен за израду и модификације у одељењу фабрике „Мерцедес-Бенца" у Синделфингену.

Спољашњост модела „мајбах Ес-класа од Верџила Аблоа“ краси двобојна шема – беж је главна боја, док контраст праве црвени кров, хауба, пртљажника и браници.

Луксузни седан је добио и познате Мајбахове 20-инчне фелне у беж нијанси што на први поглед дјелује необично, али изгледа сјајно. Иста комбинација боја је виђена и на концепту Пројекат Мајбах.

Унутрашњост слиједи исту шему. Беж кожом су пресвучена сједишта, панели на вратима, наслони за руке и доњи дио арматурне плоче. Од централног екрана према горе, готово све је пресвучено црном кожом. Екран на централној конзоли, сада има персонализовани кориснички интерфејс који је више луксузна варијација MBUX система.

Овај спој технике и врхунског дизајна покреће 6,0-литарски V12 мотор који развија 604 коњске снаге, а седан од 0 до 100 километара на час убрзава за четири и по секунде пре него достигне максималну, електронски ограничену, брзину од 250 километара на сат.

Могућност да посједују овај јединствени модел аутомобила имаће само 150 платежно способних срећника, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана