Предсједничка лимузина прошла тестове, спремна за Путина VIDEO

Агенције
Предсједничка лимузина прошла тестове, спремна за Путина VIDEO

Нова луксузна руска државна лимузина успјешно је прошла серију креш тестова и ускоро ће угостити свог најважнијег путника.

Иницијатива руског предсједника Владимира Путина да се на руском тржишту појави линија домаћих, луксузних лимузина и теренаца под обједињеним називом Кортеж, ближи се коначној реализацији.

Идеја је да председник има своје посебно возило, али да се упоредо са њим развије линија за остале високе државне функционере, укључују специјализована возила, минивенове и СУВ аутомобиле.

Дио производње ових возила био би доступан на слободном тржишту.

Иницијатива је обијелодањена још прије неколико година, а у међувремену су се појавиле и фотографије протптипова луксузне предсједничке лимузине која не изгледа нимало руски.

Након бројних тестова, Кортеж ће касније током године бити спреман за серијску производњу, потврдио је руски министар индустрије и трговине, Денис Мантуров.

Он је за руску Известију казао да је Путинова лимузина подвргнута серији креш тестова и да су резултати "позитивни".

"Аутомобил ће ускоро бити спреман за јавну презентацију", рекао је Мантуров.

Тачан датум промоције није саопштен, а раније се спекулисало да би то могло да се догоди 7. маја, током Путинове предсједничке инаугурације.

Ипак, Мантуров се нада да ће руски предсједник ускоро почети да користи нову лимузину.

Прва прилика да се шира публика упозна да овим возилом, али и са другим моделима из серије Кортеж, указаће се у августу, током традиционалног московског ауто-салона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана