Познато када стиже нова Опел Манта

ГС
Foto: Архива

Најава да би Опел могао да врати у живот легендарно име Манта стигла је прошле године, када је њемачки произвођач представио уникатни Манта ГСЕ ЕлектроМОД, аутомобил ретро дизајна који обликом подсјећа на стару Манту, али модернизован тако што је добио електромотор.

Повратне информације које је добио од обожаватеља и купаца биле су одличне, па је Опел одлучио да васкрсне Манту половином ове деценије као продукцијски модел. Информација је потврђена званичним саопштењем за јавност компаније, у коме је такође најављено да ćе Инсигниа сљедеćе генерације имати електрични погон.

О новој Манти тренутно се не зна много, али произвођач аутомобила каже да ćе нова интерпретација спортског аутомобила из прошлости добити електрични погон и да ćе бити "аутомобил за којим фанови жуде".

"Нова Опел Манта ćе, као и оригинални модел, бити веома емотиван аутомобил. Са електричном снагом која обезбјеђује првокласно убрзање, Манта ćе поново представљати чисто задовољство у вожњи", похвалио се извршни директор компаније, Уве Хохгешурц у саопштењу за јавност.

Према ранијим извјештајима, поново рођена Манта ćе стиćи 2025. године и имаће облик кросовер-купеа са 4 врата. Аутомобил ће бицти заснован на СТЛА Медиум механичкој платформи Стеллантис групе, која се користи за моделе из Ц и Д сегмента.

Према непотврђеним информацијама, Манта би могла да добије електрични погон са два мотора укупне снаге до 400 КС (294 кW). На тржишту би јој конкуренти били електрични модели као што су Форд Мустанг Мацх-Е, Хyундаи Иониq 5, Киа ЕВ6 и Волксwаген ИД.4. преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана