Познати финалисти избора за Свјетски ауто године

ГС
Познати финалисти избора за Свјетски ауто године

Након завршеног избора за "Европски ауто године" у коме је тријумфовао нови Peugeot 208, љубитељи аутомобила окрећу се сљедећем - оном на свјетском нивоу.

Листа кандидата скраћена је на свега три имена, која ће за неке представљати изненађење - с обзиром да су на њој двије Мазде, док је трећи финалиста Хyундаијев велики СУВ. За титулу се, дакле, надмећу: Мазда3, Мазда ЦX-30 и Киа Теллуриде.

У претходној рунди гласања отпали су модели као што су: Волксwаген Голф и Т-Цросс, Мерцедес-Бенз'с ЦЛА и ГЛБ, али и Ранге Ровер Евоqуе, Хyундаи Соната и Киа Соул ЕВ.

 Избор за Свјетски ауто године, осим главне, има још четири подкатегорије: Најбољи урбани ауто, Најбољи луксузни ауто, Најбоље дизајниран ауто и Најбољи спортски ауто године.

Финалисти у овим категоријама су:

Најбољи урбани ауто: електрична Киа Соул ЕВ, електрични МИНИ Цоопер СЕ и ВW Т-Цросс.

Најбољи луксузни ауто: електрични Мерцедес-Бенз ЕQЦ, електрични Порсцхе Таyцан и Порсцхе 911.

Најбоље дизајниран ауто: Мазда3, Пеугеот 208 и Порсцхе Таyцан.

Најбољи спортски ауто: Порсцхе 718 Спyдер / Цаyман ГТ4, Порсцхе 911 и Порсцхе Таyцан.   О побједницима одлучује међународни жири састављен од 86 аутомобилских новинара из цијелог света, а имена најбољих аутомобила биће саопштена 8. априла, на церемонији која ће се одржати уочи отварања Сајма аутомобила у Њујорку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана