Послије Голфа 7 стиже Голф 6

Aгенције
Послије Голфа 7 стиже Голф 6

Volkswagen је у септембру 2012. представио седму генерацију модела Голф, а у међувремену почела је и продаја овог аутомобила. То не значи да је њемачка компанија завршила са премијерама модела из претходне генерације. На реду VW Golf R Cabriolet.

Прошло је годину и по дана откако је Волксњаген представио концепт Golf R Cabriolet шесте генерације.

Маскирани прототип серијског модела овог аутомобила фотографисан је током љета 2012, а сада је Волксњаген по први пут приказао видео са његовом коначном верзијом:

У односу на концепт који је представљен у лето 2011. на фестивалу тјунираних возила Wörthersee у Аустрији, серијски модел разликује се по томе што се издувне цијеви умјесто у средини налазе на крајевима задњег браника.

Волксњаген није саопштио званичне техничке детаље и перформансе Golfa R Р Cabriolet, али је готово извjесно да се испод хаубе налази 2.0 литарски турбо-пуњени бензинац са 270 кс и 350 Nm обртног момента, који ће аутомобилу омогућити да 0-100 km/h стигне за нешто мање од 6 секунди и максималну брзину од 250 km/h.

Свjетска премијера овог аутомобила могла би да буде већ на сајму аутомобила у Детроиту, у јануару 2013, а други кандидат је женевски ауто-салон и март мjесец исте године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана