Последњи VW Passat биће караван, снимљен "камуфирани" прототип

б92
Foto: принтскрин

Након вијести да је њемачки ауто-гигант престао да производи актуелну генерацију популарне породичне лимузине, на Интернет је доспјела фотографија претпродукцијског тест возила новог Пасата, који ће бити доступан само у караван варијанти.

Иако Европом посљедњих година све више доминирају СУВ/кросовер возила, ВW сматра да ће у блиској будућности ипак бити места за један такав аутомобила као што је Пасат караван. Тестирање нове генерације овог возила већ се обавља на европским путевима, а немачки произвођач је дјелимично маскирао прије свега предњи део аутомобила, како би заварао ауто-папараце.

Очекује се да ће нови Пасат караван бити већи од претходника и имати више корисног простора, како у путничкој кабини, тако и у пртљажнику.

То ће овај аутомобил чинити још практичнијим и конкуретнијим на тржишту.

Нови Пасат ће се израђивати у фабрици у Братислави, у Словачкој, заједно са следећом генерацијом Шкоде Суперб, што значи да ће ова два модела користити исту механичку платформу и вероватно имати једнако међуосовинско растојање.

ВW ће на тај начин додатно смањити трошкове развоја и производње ова два модела.

Осим тога, вјерује се да ће нови Пасат уједно бити и последњи са СУС мотором, а врло вероватно и последњи Пасат икада. Њега би, према актуелним плановима компаније, требало да замени потпуно електрични модел.

Како ће изгледати и бити опремљен последњи Пасат, сазнаћемо до средине 2023, с обзиром да је у том периоду предвиђена премијера овог аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана