Посаидон нуди Мерцедес-АМГ а45 с који развија 324 км/х

ГС
Посаидон нуди Мерцедес-АМГ а45 с који развија 324 км/х

Супербрза креација њемачке тунинг компаније Посаидон крије се иза интерне ознаке РС 525 чији бројчани дио открива колико се “коња” крије испод предњег поклопца најмањег АМГ-овог модела.

Да, на њемачким аутоцестама још увијек има дионица на којима нема ограничења брзине, а најмањи АМГ-ов модел спада међу омиљене основице неколицине њемачких тунинг компанија, па и није чудно што у компанији Посаидон нуде Мерцедес-АМГ А45 С који је знатно снажнији и бржи од стандардне верзије.

У Мüлхеим-Кäрлицху су АМГ-ов дволитарски четвероцилиндарски мотор “почастили” новим турбопуњачем и рекалибрирањем централне управљачке јединице, а резултат свега је громогласних 525 коњских снага и 600 Нм највећег обртног момента који се на обје осовине дистрибуира посредством (такођер рекалибрираног) 8-степеног аутоматског мјењача с два квачила.

И док стандардни АМГ А45 С до “стотке” стиже за 3,9 секунди и развија 270 км/х, Посаидоново “чудовиште” од 0 до 100 км/х стиже за 3,4 секунде и престаје убрзавати када се на брзиномјеру покаже број 324.

У Посаидону су већ најавили и још снажнију варијацију на исту тему, а ми смо помислили на неколицину актуелних спортских аутомобила (двоје врата, два сједишта...) који би на крају изгубили битку с овим „канаринцем”.

(Klix)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана