Погледајте најбржи блиндирани аутомобил на свијету

GS
Погледајте најбржи блиндирани аутомобил на свијету

Блиндирана возила долазе у разним облицима и величинама, од модела као што је Cadilac Escalade, преко С-класе, а прикључио им се и Луцид Аир Sapphire.

Компанија "УС Армор Гроуп" је креирала овај Луцид Аир Саппхире отпоран на метке, и назвала га "најбржим блиндираним возилом на свијету". Са 1.234 КС из фабрике и чињеницом да од 0-100 стиже за 1.89 секунди, свакако је бржи него било који блиндрирани Есцаладе.

Поред импресивне брзине, овај Луцид има много безбједносних додатака. Умјесто стакла, Аир Саппхире има лагани ламинирани провидни оклоп који може да заустави метак из пиштоља .44 магнум. 

Лагани композитни материјал ојачава врата и панеле каросерије, а кажу се да је десет пута јачи и пет пута лакши од балистичког челика.

Купци који желе још више заштите, могу да додају ствари као што су кваке на вратима са електрошоковима, дозери бибер спреја, отвори за пиштоље, заштита/детекција отровних гасова и јачи оклоп који може да заустави пушке и експлозив велике снаге.

Наравно, ова додатна безбједност није јефтина - Lucid Air Sapphire је фарички већ скуп (око 250.000 долара), а УС Армор Гроуп за овај примјерак тражи 475.000 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана