Почиње производња модела који ће изменити лице Ладе

Агенције
Почиње производња модела који ће изменити лице Ладе

У фабрици Автоваза у Ижевску почела је пробна производња модела Лада Веста која је представљена на московском ауто-салону 2014.

Лада Веста доноси потпуно нов, свјеж дизајн у гаму руског произвођача, а планирана је као замјена за застарели модел Приора.

Прве фотографије из фабрике показују да аутомобил није претрпио значајније промјене у поређењу са концептном верзијом - серијски модел има нешто другачије фарове и стоп свијетла.

У оквиру пробне серије биће израђено 50-ак Вести, а масовна производња почеће крајем септембра 2015.

Нова Лада производиће се на истој линији на којој се прави и Nissan Sentra за руско тржиште, а компанија планира да купцима понуди четири нивоа опреме и 18 различитих боја спољашњости.

Технички детаљи још увијек нису званично саопштени, али очекује се да ће Лада Веста бити погоњена четвороцилиндричним 1.6 литарским атмосферским моторима са 87, 106 и 114 кс.

Снага се преноси на предње точкове помоћу стандардног мануелног мјењача, а као опција у понуди би могао да се нађе и аутоматик.

Планирано је да са производних трака годишње силази око 100.000 примерака Весте. Цијена још увијек није позната, с обзиром на тренутну нестабилност руске рубље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана