Почело дорађивање новог VW Голфа

Агенције
Почело дорађивање новог VW Голфа

Иако продаја новог Голфа почиње тек у новембру, неке од компанија које са баве накнадним дотjеривањем постојећих модела већ су представиле додатке и унапређења за овај аутомобил.

Волкњагенов Голф седме генерације имао је свjетску премијеру на салону аутомобила у Паризу 2012. Неколико дана након завршетка ове манифестације у прилици смо да видимо и прве "тјуниране" верзије овог модела.

У питању су три "тјунерске" куће, ABT Sportline, Oettinger МТМ, које су објавиле рендере додатних пакета опреме за Голф 7.

ABT је купцима понудио додатке на доњем дијелу предњег браника, измјењену маску хладњака, другачије маске спољних ретровизора, аеродинамичке додатке на праговима, задњи дифузор са 4 издувне цијеви, као и избор нових алу фелни.

Ова кућа саопштила је и детаље унапређења на погонским агрегатима. Тако ће 1.2 литарски TSI агрегат умjесто стандардних 85, развијати 105 кс, док ће, такође бензински, 1.4 литарски TSI повећати снагу са 140 на 165 кс.

Што се дизелаша тиче, 1.6 TDI унапређен је са постојећих 105 на 125 кс, а 2.0 литарски јединица са 150 на 180, односно са 184 на 210 кс.

Oettinger ће своју верзију Голфа 7 обогатити спортским додацима попут нових предњих и задњих браника, великог спојлера на завршетку крова, дифузора са такође четири издувне цијеви и маском хладњака у GTI стилу. Када је ријеч о побољшањима погонских јединица, ова куће саопштиће свој програм почетком 2013. године.

У тој компанији открили су да ће 1.4 литарски ТСИ бити модификован тако да може да развије и до 250 кс.

И баварски МТМ објавио је рендере на којима је приказан додатни пакет за Голф 7. Он укључује измјене на предњем и задњем бранику, издувним цевима, а у понуди су и посебне 20 инчне алу фелне. Ова "тјунерска" фирма такође припрема и унапређења за моторе, али детаљи још увијек нису саопштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана