Peugeot и Новак представили 508 за 2015.

Агенције
Peugeot и Новак представили 508 за 2015.

Peugeot је објавио техничке податке и фотографије освjежене 508-ице. Француска компанија укључила је у промоцију и најбољег српског тенисера са којим сарађује почетка године.

Четири године након појављивања, Peugeot 508 добио је нови изглед и технолошка унапређења која укључују и нове, ефикасније погонске јединице.

Рестилизацијом су обухваћена сва три модела из породице 508-ице: лимузина, караван и "крос" модел RXH.

Када је ријеч о дизајну спољашњости, досадашње меке и заобљене линије предњег дијела уступиле су мјесто оштријим ивицама.

Маска хладњака је подигнута и наглашена проширеним хромираним оквиром. Преобликована је и хауба, као и фарови и браник, док је амблем компаније премјештен је са хаубе на централни део предње маске, а Peugeot 508 добио је и модернија дневна LED свијетла.

Лимузина и караван имају и промењен задњи браник и рестилизована стоп свијетла.

Визуелне промјене у унутрашњости су дискретније, али су важне у функционалном смислу. На централној конзоли налази се мање дугмића, јер су поједине команде премјештене на седмоинчни екран мулримедијалног система.

Технолошка побољшања укључују и сензоре за откривање других возила која се налазе у возачевом мртвом углу и задњу камеру.

У палету мотора уврштене су три нове јединице. Умјесто 1.6 литарског Euro 5 THP бензинца са 156 кс, у понуди ће се наћи такође 1.6 литарски THP, али са 165 кс, који има мању емисију угљен-диоксида (131 г/км) и задовољава Euro 6 норме.

Овај мотор долази у комбинацији са шестостепеним мануелним или шестобрзинским аутоматским мjењачем.

Купци ће моћи да бирају и између два нова дизелаша. Ријеч је о 2.0 литарским BlueHDi моторима са 150 кс (емитује 105 г/км Co2) и 180 кс (111 г/км).

Први мотор је упарен са мануелним шестобрзинцем а други са шестостепеним аутоматиком.

Peugeot 508 за 2015. имаће премијеру у августу, када ће истовремено бити изложен на ауто-салонима у Москви и кинеском граду Ченгду, док ће продаја у Европи почети у септембру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана