Peugeot 508 за 2015. ФОТО

Агенције
Peugeot 508 за 2015. ФОТО

Четири године након премијере, Peugeot 508 добио је нови изглед и технолошка унапређења која укључују и ефикасније погонске јединице.

Peugeot је освjежио сва три модела из продице 508-ице: лимузину, караван и "крос" модел RHX.

Стилске промjене захватиле су маску хладњака која је сада подигнута и наглашена проширеним хромираним оквиром. Преобликована је и хауба, као и фарови и браник, док је амблем марке Peugeot премjештен са хаубе на централни дио предње маске.

Peugeot 508 добио је и модернија дневна LED свијетла, а лимузина има и промјењен задњи браник и рестилизована стоп свјетла.

Визуелне промјене у унутрашњости су мање уочљиве, али су битне у функционалном смислу.

На централној конзоли налази се мање дугмића, с обзиром да су неке команде премјештене на седмоинчни екран мултимедијалног система.

Технолошка побољшања укључују и сензоре за откривање других возила која се налазе у возачевом мртвом углу и задњу камеру.

Унапређена је и погонска палета, па ће 508-ица бити доступна са новим 1.6 THP бензинцем. Овај мотор производи 165 кс и задовољава Еуро 6 стандарде, а представља замjену за постојећи 1.6 литарски Еуро 5 THP агрегат са 156 "коња".

Нови мотор опремљен је Стоп&Старт системом, захваљујући коме има и мању емисију угљен-диоксида (129 г/км), а може бити упарен са шестобрзинским мануелним или аутоматском мjењачем.

Иначе, основни бензински модел и даље је погоњен 1.6 литарским VTi 120 Еуро 5 мотором који је повезан са шестостепеним мануелним мjењачем.

Понуда дизелаша обогаћена је са два нова Еуро 6 агрегата, 2.0 BlueHDi са 150 кс и 180 кс.

Слабија варијанта у комбинацији са шестобрзинским мануелним мjењачем може да се похвали ниском ЦО2 емисијом од 105 г/км, док је снажнији мотор доступан искључиво са аутоматском шестостепеном трансмисијом.

Рестилизовани Peugeot 508 биће изложен на сајму аутомобила у Паризу, почетком октобра, а ових дана почела је и продаја у појединим европским земљама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана