Peugeot 508 наслијеђују два нова модела?

Агенције
Peugeot 508 наслијеђују два нова модела?

Тек што је Peugeot освјежио свој модел средње класе, појавиле су се прве информације о наслиједнику 508-ице. Умјесто једног, Peugeot би могао да представи два модел у овој класи.

Актуелни Peugeot 508 осмишљен је тако да задовољи потребе купаца модела из два различита аутомобилска сегмента. Када се појавио 2010. године, овај аутомобил представљао је замјену за 407-ицу, али и за највећу лимузину француског произвођача, модел 607, који након престанка производње није добио директног насљедника.

Иако је недавно презентована рестилизована 508-ица за 2015. годину која ће у продајне салоне стићи у септембру, Peugeot већ планира његовог насљедника, тачније - насљеднике.

Један од челника о компаније, Максиме Пис, изјавио је за Аutocar да Peugeot размишља да умjесто једног, купцима понуди два модела који ће замjенити актуелну верзију.

Према његовим ријечима, један би задржао основне карактеристика садашње 508-ице, као простране и удобне лимузине средње класе, док би други имао динамичнији изглед. Писо је додао да ће коначна одлука компаније зависити од захтјева тржишта.

Позивајући се на извор близак француском произвођачу, Аutocar сазнаје да ће други модел имати карактеристике купе-лимузине и да ће бити заснован на концепту Exalt који је представљен у априлу на ауто-салону у Пекингу. У том случају, два модела представљала би ривале Volkswagenovom Passatу и моделу CC.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана