Peugeot 308 R Concept

Aгенције
Peugeot 308 R Concept

Објављене су прве фотографије концепта спортског Peugeotа 308 R за који се претпоставља да ће бити представљен на ауто-салону у Франкфурту, у септембру 2013.

Детаљи о овом концепту за сада нису познати, али судећи према изгледу ријеч је о аутомобилу високих перформанси, спуштеног ослањања, са аеродинамичким додацима који су карактеристични за овакву врсту возила.

Peugeot 308 R Concept офарбан је у две боје - предњи дио и бокови све до средине задњих врата су црвени, док је задњи дио мат црн. Агресиван, спортски изглед постигнут је промјенама на предњем дијелу, прије свега на предњем бранику и маски хладњака, а посебно су упадљиви велики бочни отвори за вентилацију на бранику.

Ту су и масивне, посебно дизајниране алу фелне, аеродинамички елементи на сајтнама и нови спољни ретровизори, који осим атрактивнијег изгледа треба да допринесу и мањем отпору ваздуха.

Уз већи задњи спојлер на завршетку кровне конструкције, редизајниран је и браник у коме се налазе велики ромбоидни отвори издувних цијеви.

У недостатку било какве информације о мотору и перформансама аутомобила, можемо само да претпоставимо да се испод хаубе налази 1.6 литарски THP бензински агрегат који Peugeot користи за погон купеа RCZ R.

Ако се испостави да је ријеч о том мотору, Peugeot 308 R Concept би располагао са 273 кс (201 kW) и 330 Нм максималног обртног момента. У сваком случају, ријеч је о "хот хеч" аутомобилу који би, ако се крене у његову серијску производњу, требало да буде ривал моделима као што су Megan RS, Focus ST и Golf R.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана