Ово су аутомобили који се највише кваре

Агенције
Ово су аутомобили који се највише кваре

​„Кансумер Репортс“ спроводи годишње истраживање поузданости аутомобила на америчком тржишту. И док међу најбољима нема великих изненађења, јер доминирају јапански произвођачи, с друге стране листе неки ће остати изненађени именима.

Користили су се подаци из огромне базе која броји 330.000 аутомобила, а истраживањем је обухваћено 20 области које покривају мање кварове, али и озбиљне штете попут проблема с пуњењем батерије или квара на мотору.

Како преноси „Индекс“, резултати нису повољни за Стеллантис чији модели држе четири мјеста на листи десет најнепоузданијих. Од добро познатих модела ту су Jeep Grand Cherokee и Wrangler, а код осталих марки „истакли су се“ Rivian R1T, али и два Фолксвагена (Таос и Јетта). Модел којег треба поменути је и Волво XC60.

Важно је нагласити да су хибриди показали већу поузданост од бензинских ривала, док су електрични аутомобили имали и до 79 одсто више кварова. Плаг-ин хибриди су се показали још више кварљивим са 146 одсто више пријављених проблема.

Ако гледамо листу по брендовима, међу пет најгорих као највеће изненађење истиче се Мерцедес. Једини лошији је Крајслер, а незнатно бољи су Rivian, Фолксваген и Jeep.

Листу најпоузданијих предводе Лексус и Тојота, док се на трећем мјесту налази одлични Мини. Даље слиједе Акура/Хонда, Субару и Мазда, а на 8. мјесту стиже Порше, док је позицију ниже BMW. Топ 10 закључује Киа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана