Ово је најбржа косилица на свијету VIDEO

ГС
Ово је најбржа косилица на свијету VIDEO

Хондина Mean Mower V2 косилица је ултра брза и може до 161 километара на час за 6.285 секунди.

Ово није производ неког кућног тјунинга него је легитиман производ јапанског произвођача аутомобила, чак и потврђен у Гинисовој књизи рекорда.

Као што се види у видеу, косилицу је било потребно возити оба смјера да би остварила рекорд, а била је потребна способност спортског возача Хеса Хавкинса да се постигне овај подвиг, пише Ревија ХАК.

Како смо и очекивали,и спецификације косилице су далеко од просека. Mean Mower В2 позајмљује пуно дијелова од још једне косилице, Хондине ХФ2622. Предњи поклопац, кутија за траву и панели каросерије су углавном стандардни, али осим тога, Хонда је учинила све да би ову косилицу издвојила од остатка.

За почетак, замијењен је мотор уградњом агрегата из Хондиног супермотоцикла CBR1000RR. Четвороцилиндрични мотор од 999 кубика има 190 коњских снага, што је ипак мало више од 30 коњских снага стандардне косилице. Суперкосилица је позајмила шестостепени мјењач, квачило и управљачку јединицу мотора. Уграђене су и полугице за мијењање брзина, тркачки волан, 10-инчни АТВ точкови и одговарајуће тркачке гуме. Хонда је такође додала оштрице од угљеничних влакана од шест инча да би такође побољшала перформансе кошења траве.

Хонда је поставила свјетски рекорд на Декра Лауситзрингу, близу Дрездена у Немачкој. Према захтјевима за Гинисов свјетски рекорд, Меан Мовер В2 је возио двапут, у супротним смјеровима, а као вриједност за рекорд је коришћена средња вриједност од 6,285 секунди. Косилица је постигла највећу брзину од 242,99 километара на час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана