Овако изгледа нови болид Алфе Ромео

Кликс
Foto: принтскрин

Након што је нови болид током Алфе Ромео током тродневног тестирања у Барцелони био "сакривен" камуфлажом, ова Ф1 екипа је сада званично открила његов финални изглед.

Ријеч је о болиду с ознаком Ц42, којим ће у новој сезони управљати Валтери Ботас и новајлија Зоу Гуану, док ће дужност резервног возача обављати искусни Роберт Кубица.

Серија механичких проблема држала је дуго нови болид у гаражи, а екипа је на крају успјела завршити  само 175 кругова чиме је претпосљедња на листи од укупно 10 тимова.

Међутим, када је ријеч о изгледу болида, ту нема замјерки. Дизајн представља "суптилни подсјетник на прошлост и историјске дизајне потеклих година, као и наслијеђе Алфе Ромео и Саубер Моторспорта".

"Почетак сезоне увијек је узбудљиво вријеме у којем се виде плодови рада стотина људи током дугог временског периода. Радујемо се утркама с болидом Ц42, не само што је први који смо направили према новим правилима и који би требао бити конкурентнији и узбудљивији, него и због тога што вјерујемо да ће овај болид помоћи тиму да направи велики корак напријед у гриду", изјавио је директор тима Фред Васеур.

Јасно је да ће се од Ботаса, који је стигао из Мерцедеса, много очекивати.

"Откако сам дошао у тим, видио сам много мотивације и труда, сви покушавају радити више од осталих како бисмо били конкурентни, а то ме додатно мотивише кад сам у кокпиту", изјавио је Финац.

Зоу ће након освојеног трећег мјеста у прошлој сезони Формуле 2 покушати доказати свој квалитет у Формули 1.

"Максимално сам мотивисан пред почетак сезоне. На почетку само нове ере с новим болидима и правилима, а то нам даје прилику да напредујемо јер сви крећемо од нуле", казао је Зхоу.

Тестирање у Бахреину почиње 10. марта, а на истој стази ће се возити и прва утрка у сезони 20. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана