Овако Цитроен замишља луксуз

Агенције
Овако Цитроен замишља луксуз

Атрактивна премијера коју су Французи припремили за аутосалон у Пекингу ипак се неће звати DS9, како се нагађало, већ "numero 9".

Нови аутомобил, послије концепта Метрополис, наставак је Цитроеновог поигравања премиум класом. Премда је "numero 9" мањи од споменутог концепта и има каросеријски облик такозваних "шутинг брејкова", ипак је с 4,93 м дужине, 1,94 м ширине и три метра међуосовинског размака већи од Мерцедесове Е-класе.

Дизајн аутомобила, додуше само спољашњи, можете боље проучити у нашој фотогалерији, а што се техничке стране тиче, у Цитроену истичу да је као погон коришћен хибридни бензинско-електрични склоп сачињен од турбобензинца и електромотора.  

Четвороцилиндраш од 1,6 литара, настао у сурадњи с BMW-ом, покреће предње точкове са 225 КС и 275 Nm, док је за задњу осовину задужен електромотор са 70 КС и 200 Nm. У потпуно електричном режиму, с једним пуњењем које траје три и по сата, "numero 9" наводно преваљује 50 километара. С оба мотора упогоњена у циљу најбољих перформанси, Цитроенов концепт до стотке стиже за 5,4 секунди и јури 244 km/h.

Французи су засад не говоре по питању серијске производње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана