Овако би могао изгледати електрични Југо модерног доба, а можда и постане стварност

ГС
Електрични Југо
Foto: klix.ba | Електрични Југо

Југо је аутомобил који се престао производити крајем 2008. године, а иако се не ради о неком атрактивном моделу, он ипак и данас привлачи пажњу. Један дизајнер је демонстрирао како замишља електричну верзију модерног дизајна.

Ријеч је о дизајнеру Дејану Христову, који је трансформисао мали hatchback из "кутије на точковима" у модерни електрични аутомобил. Када се све узме у обзир, овакав модел има смисла, преноси Кликс.

Југо је важио за приступачан аутомобил, тако да, када би концепт постао стварност, могао би отворити пут за јефтине електричне аутомобиле намијењене масама. Електрични аутомобили су скупи у земљама без потицаја за њихову куповину па би овакав модел помогао да овакви аутомобили постану "више mainstream". И не само то, Христов чак жели да електрични Југо постане стварност те планира своје планове презентовати влади у Србији.

"Узимајући у обзир да су се компоненте за првог Југу производиле широм бивше Југославије, могуће је да компанија Римац Аутомобили из Хрватске учествује у овом пројекту", казао је Христов.

Он је додао да повезаности Фиата с првимЈугом може бити фактор који ће укључити компанију Fiar Chrysler Automobiles Србија у развој новог модела. Међу осталим кандидатима су Renaul- Nissan - Mitsubishi Алијанса и други кинески произвођачи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана