Отац и син створили савршен Porsche за сурфере

GS
Отац и син створили савршен Porsche за сурфере

​Porsche конверзије су честе. Сама компанија такође продаје прилагођене моделе богатим купцима, а чак су и 911-ице с вишим вјешањем сада доступне као творнички модели. Али јесу ли тако кул као овај посебни 928?

Прича о 928 Сурфарију започела је прије много година. Отац и син су напорно радили на постављању кампа и бизниса с воденим спортовима на полуострву Хел на пољској обали Балтика. Али оно што су одувијек дијелили није само породични посао уз море, већ и страст према аутомобилима.

Тадеус Елварт, тренутни управник кампа Chałupy 6 и иницијатор Хел Ридерс Фестивала, рано је био под утицајем ентузијазма за Porsche, што је довело до посебне идеје: 928 Сурфари.

Циљ? Створити Porsche који може савладати теренске услове како би своје путнике у стилу довезао до мора чим се појаве велики валови.

Јединствено, необично и готово немогуће за постизање, оно што би многима звучало као непремостив изазов било је подстицај за Хел Ридерс тим.

Porsche 928 у Елвартовој гаражи пружио је савршену основу. Свако ко је чуо класични Porsche В8 мотор зна колико је посебан - и снага не би била проблем. Али ускоро су се почели појављивати други изазови. На примјер, како прилагодити мјењач, диференцијал и вјешање како би се 928 претворио у плажни баги.

Ту долази Томаш Станисевски. Пољски инжењер и рели возач управо је завршио класични Дакар Rally у свом самоконвертованом Porscheu 924. Станисевски је пронашао бројна рјешења како би постигао циљ стварања 928 са сурферском душом.

Дизајн Сурфарија је д‌јело Ланге & Лангеа. Близанци су већ деценијама дио сцене Chałupy 6 и одговорни су за изглед аутомобила.

Након свог дебија на Хел Ридерс Фестивалу, било је вријеме за Сурфари роад трип. Елварт је кренуо према Syltu за познати Петро Сурф Фестивал, а затим на острво Ромо у Данској.

Путовање се показало као савршена прилика за опсежно тестирање сурф-мобила. И сљедећи вал сигурно долази, преноси "Index".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана