Освјежени стиже у продајне салоне

Глас Српске
Освјежени стиже у продајне салоне

Након четири године, колико је актуелна Ц класа у продаји, њемачки произвођач рестилизовао је свој најважнији модел у гами.

Промјене на спољашњости обухватају нове ЛЕД фарове, за које у "Мерцедесу" кажу да се састоје од по 84 независно управљива свјетлосна извора који аутоматски мијењају светлосни сноп у зависности од саобраћајне ситуације. Унутрашњост је такође у знатној мјери непромијењена, али ту су сада нови садржаји преузети из најлуксузнијег "Мерцедесовог" модела С класе, укључујући опциону 12,3-инчну дигиталну инструмент таблу резолуције 1920x720 пиксела.

Нов је и мултифункционални волан са командама осјетљивим на додир, као и унапријеђени тачпед са хаптичким одзивом, помоћу кога се управља мултимедијалним системом. "Мерцедес" је саопштио да је купцима на располагању и побољшани хед-ап дисплеј и нови опциони 10,25-инчни екран мултимедијалног система. Унапријеђена је и понуда дезена пресвлака сједишта и тапацирунга, а обим гласовних команди проширен је и на укључивање гријања у сједиштима. "Мерцедес" Ц класе за 2019. опремљен је најновијим системима асистенције, који омогућавају полуаутономну вожњу, у одређеним ситуацијама и на одређеним путним дионицима.

Ово је постигнуто захваљујући, између осталог, и новој камери и радару који омогућавају да ауто "види" и до 500 метара испред. "Мерцедес" је у неким земљама већ почео да прима уплате за три модела - два бензинца и једног дизелаша. Основни модел, C200, опремљен 1,5-литарским бензинским моторима са 184 КС (135 kW) и 280 Нм, и деветобрзинским аутоматиком, у верзији са задњим погоном, у Њемачкој кошта од 39.948 евра.  "Мерцедес" Ц класе с истим мотором, али са 4Matic погоном на сва четири точка, скупљи је за 2.380 евра. Дизел опција, C220d, која испод хаубе има 2,0-литарски агрегат са 194 КС (143 kW) и 400 Нм, упарен са поменутим аутоматиком, има стартну цијену од 42.328 евра.

Најјефтинији караван у Њемачкој кошта 41.614 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана