Опел стиже у Женеву са најбржом Астром до сада

Aгенције
Опел стиже у Женеву са најбржом Астром до сада

Опел је најавио да ће на сајму у Женеви изложити концепт Астра OPC EXTREME. Аутомобил је базиран на тркачком моделу Астра OPC Cup, а према ријечима људи из компаније биће то најбржа Астра која се може легално возити по јавним путевима.

Астра OPC EXTREME представља духовног насљедника Опел Астре OPC X-Treme из 2002, а предвиђено је да након концепта буде понуђена и продукцијска верзија која ће се израђивати у ограниченој серији.

Захваљујући употреби компоненти од угљеничних влакана, концепт ће бити лакши од стандардне Астре OPC из 2012. чија маса износи 1.373 кг.

Подсjећамо, актуелна Опел Астра OPC са 280 Кс (206 kW) и 400 Нм, које производи 2.0 литарски турбо-бензинац, до сада је била најснажнија серијски поризведена Астра, а очекује се да ће концепт OPC EXTREME развијати и преко 300 кс.

Аутомобил ће имати и специјалне аеродинамичке додатке, међу којима је и велики спојлер који се налази на завршетку крова, док се на првој фотографији коју је Опел објавио као најаву премијере овог концепта могу уочити и два пара издувних цијеви.

Више информација о овом концепту биће познато почетком марта, када се отварају капије женевског салона аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана