Опел представио породични Грандленд Електрик импресивнe аутономијe

Г.С.
Опел представио породични Грандленд Електрик импресивнe аутономијe

Опел је обећао да ће постати бренд електричних аутомобила до 2028. године и не одустаје од тога унаточ паду тржишта овог типа возила.

Њемачки бренд шири понуду батеријских возила са електричним Грандлендом друге генерације, који у најпрестижнијој верзији достиже 700 километара аутономије с једним пуњењем.

Највећи Опелов СУВ, дебитује на тржишту аутомобила с нултом емисијом штетних гасова. У понуди Грандланда ће бити и хибриди, што је очекивано с обзиром да је Опелов СУВ клон Пежоа 3008.

Естетски, нема већих разлика између електричних и хибридних верзија, тако да ћемо их тешко разликовати, осим по звуку кад се код хибрида активира бензински мотор, преноси Кликс.

Ни изнутра нема разлике, задржавајући дигиталну инструмент таблу од 10 инча и екран осјетљив на додир мултимедијалног система који, у зависности од нивоа опреме, може имати екран с дијагоналом од 10 инча до 16 инча.

Логично, мултимедијална платформа и инструменти ће бити прилагођени погонском систему с посебном графиком која приказује информације о напуњености батерије, њеном статусу, потрошњи енергије и режимима вожње за бољу употребу итд.

Нови Грандленд Електрик ће и даље имати ергономска сједишта цертифицирана од стране АГР-а, сада с новим бочним ослонцима подесивим према укусу возача и путника, пресвучена Наппа кожом, па чак и с хлађењем и различитим програмима за масажу. Новост на сједиштима Интели-Сит је жлијеб у централном дијелу сједишта који смањује притисак на тртичну кост.

Опел такође представља ново решење „Пиксел Бокс“, кутију у којој се налази индуктивна површина за пуњење за паметне телефоне, која такође служи као простор за складиштење и додаје друге преграде за укупни капацитет од 36 литара.

Нови Грандленд Електрик стиже на тржиште с батеријом нове генерације и три нивоа нето капацитета од 73 kWh, 82 kWh и 97 kWh. Електрични СУВ нуди врло високе захвалне, па чак и импресивне домете од 523, 582 и 700 километара с једним пуњењем, иако потоњи неће бити доступан приликом лансирања и стићи ће касније сљедеће године.

Све три верзије ће бити повезане са електромотором максималне снаге 157 кЊ, што је еквивалентно 213 КС.

Грандленд Електрик има селектор с три режима регенерације енергије између којих возач може бирати, а систем пуњења подржава снагу до 160 кW једносмјерне струје. На локацијама с брзим пуњачима, електричном СУВ-у ове марке муње потребно је нешто мање од 30 минута да се напуни до 80 посто капацитета батерије.

Нова Опел Грандленд Електрик серија, која цјеновно у ЕУ старта од 39.850 евра, биће у продаји у наредним седмицама, а очекује се да ће прве јединице стићи у продајне салоне почетком нове године.

Нови Грандленд се производи искључиво у Ајсенхау, у Њемачкој и за ту сврху постројење је трансформисано у право електро постројење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана