Опел корса аутомобил године у Српској

Срна
Опел корса аутомобил године у Српској

Бањалука - "Опел корса" изабран је за аутомобил године на манифестацији "Избор аутомобила 2015. године Републике Српске", која је синоћ одржана у Бањалуци.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је да је Министартво препознало манифестацију као квалитетан начин да истовремено покаже правце развоја аутомобилске индустрије и укаже на значај безбједности свих учесника у саобраћају.

Он је додао да су статистички подаци о броју страдалих мањи, али да све надлежне институције морају уложити додатне напоре да се та врста безбједности подигне на виши ниво.

Трнинић је подсјетио да Министарство учествује у глобалној акцији УН "Декада безбједности у саобраћају", којој је основни циљ смањење страдалих у саобраћајним несрећама.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске Ранко Бабић рекао је да се овогодишња манифестација реализује под називом "Саобраћај у очима дјеце", те да су дјеца школског узраста фото-снимцима и видео-записима снимила ситуације у саобраћају, које им сметају на путу од школе до куће.

Према подацима УН, сваки дан на путевима широм свијета најмање 500 дјеце изгуби живот, а на хиљаде их буде повријеђено.

Традиционалну манифестацију организује редакција "Саобраћај и ми", под покровитељством Министарства саобраћаја и веза Републике Српске и Ауто-мото савеза Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана