Opel ADAM за 2015: Покретни кров и нови мјењач

Агенције
Opel ADAM за 2015: Покретни кров и нови мјењач

Opel је представио унапређења на свом малом градском лајфстајл моделу. Купцима ће у 2015. на располагању бити нове опције - покретни платнени кров и аутоматизовани Еасytronic мјењач.

Swing Top платнени кров, претходно ексклузивно промовисан у кросоверу ADAM Rocks, сада је доступан и у стандардној верзији модела ADAM.

Верзија са Swing Top опцијом је базирана на ADAM JAM конфигурацији, а путницима нуди несметан поглед ка небу у року од пет секунди.

Кров се повлачи до C стуба притиском на дугме, може да се затвори при брзинама до 140 km/h а читав кровни модул је акустички подешен у циљу што боље звучне изолације.

У Opelу тврде да је дизајн покретног крова такав да нису угрожени ни запремина пртљажника, али ни прегледност из кабине, без обзира да ли је кров отворен или затворен. Цијена ове верзије у Њемачкој износи 14.990 евра.

ADAM је у 2015. добио и новоразвијени Еасytronic 3.0 мјењач. Аутоматизована мјењачка кутија комбинује предности у комфору, које доноси аутоматска опција, са бољом ефикасношћу мануелног мјењача.

Поред побољшања комфора у вожњи, унапређена ефикасност је била кључна током развоја Еасytronicа. У комбинацији са 1.4 литарским атмосферским бензинцем (64 kW/87 кс), Еасytronic 3.0 доприноси смањењу потрошњу горива и до 0,4 л на 100 км у комбинованом циклусу у односу на класични петостепени мануелни мјењач.

То је еквивалентно смањењу емисије CO2 за 10 г по пређеном километру.

У овој конфигурацији, ADAM 1.4 ecoFLEX са Старт/Стоп системом троши 4,7 л бензина на 100 км и емитује 109 г/км CO2, што значи да је из C категорије економичности прешао у категорију Б.

За Еасytronic у Њемачкој треба доплатити 600 евра.

Opel је саопштио и да је за 2015. повећао избор боја аутомобила са одстојећих 17 на 19 нијанси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана